Julestjernen er en smuk, festlig plante, som har eksisteret i århundreder. Det er en af de mest populære juleplanter i Amerika og kan findes i næsten alle butikker på denne tid af året. Men før du køber, er der nogle ting, du skal vide om denne blomstrende busk.

6 tips til pasning af julestjerner

Følg disse enkle tips for at holde din julestjerne sund og flot:

  • For at sikre den bedste vækst og udvikling af dine planter er det vigtigt, at de får den rette pleje. Du kan hjælpe dem ved at give dem masser af sollys i et område med en jævn temperatur (18-22 °C).
  • Det er vigtigt at give din julestjerne tilstrækkeligt med sollys, men sørg for, at den ikke får for meget varme eller kulde.
  • Hvis du vil holde din julestjerne sund, må du ikke tørre den ud eller overvande den.
  • Vand planten i underskålen, når du bemærker, at den er tør – helst med lunkent regnvand.
  • Gød ikke planten under blomstringen – det vil være spild af tid og penge.
  • Du får den bedste beskyttelse ved at pakke planten ind i silkepapir og holde den væk fra træk under transporten.

Julestjernens historie

Julestjernen blev først introduceret til Amerika i 1825 af Joel Roberts Poinsett, som var USA’s første minister i Mexico. Han så planterne vokse i naturen og bragte dem med tilbage til Amerika. Julestjerner blev ikke dyrket i stor stil i Amerika før 1930’erne, hvor de begyndte at blive brugt som juleplanter. Der findes mange forskellige typer af julestjerneplanter. De tre vigtigste farver for julestjerner er rød, pink og hvid. Nye farver som fersken, orange, abrikos og lavendel er blevet udviklet i løbet af de seneste par år.

I naturen bliver julestjerneplanter op til to meter høje, men de fleste mennesker foretrækker dem mindre. Når en plante først er klippet fra rødderne, holder den normalt omkring tre uger, før den visner eller gulner. Hvis du passer din julestjerne ordentligt, kan den dog holde i op til 12 uger!

Julestjernen er giftig

For det første er julestjernen giftig, hvis den indtages. Så hvis du har små børn eller kæledyr, skal du sørge for at holde denne plante uden for rækkevidde.