Skal du snart have købt dig en ny iPhone, men er du samtidig skeptisk over at betale den fulde pris, og er ikke helt sikker på, om du tør tage chancen ved at købe en brugt iPhone hos en privatperson? Så er du kommet til det helt rette sted. For så er en refurbished iPhone – eller et andet Apple produkt – helt sikkert løsningen for dig. Med et refurbished Apple produkt får du ikke bare en brugt iphone eller en brugt iPad, snarere tværtimod. Du får nemlig en iPhone, iPad eller et hvilket som helst andet Apple produkt, som føles og ser ud som om det var spritnyt – fordi det er blevet refurbished. Men hvordan kan det mon lade sig gøre, tænker du måske? Det og meget andet giver vi dig svarene på herunder – så læs med og bliv meget klogere på, hvad du har af muligheder, når det kommer til refurbished Apple produkter.

HVAD BETYDER REFURBISHED?

Refurb kommer af det engelske ord “refurbish”, og når man refurbish’er noget betyder det på dansk, at man renoverer det eller sætter det i stand. Det vil altså sige, at et refurbished produkt – for eksempel en refurbished iPhone – er en iPhone, som tidligere har været brugt og ejet af en person eller måske en virksomhed, men efterfølgende er blevet sat i stand og dermed kan bruges mange år fremover efterfølgende.

Når man køber et refurbished Apple produkt, kan man typisk købe det i forskellige klasser, alt efter i hvor god stand det er. Det afhænger for eksempel af hvilken stand, produktet var i, inden det blev renoveret. Forhandlere af refurbished Apple produkter deler det typisk op i forskellige klasser alt efter, om produktet er i ny stand, brugt stand eller “rimelig” stand. Når man får Apple produkter ind til renovering, kan de nemlig komme i mange forskellige tilstande. Nogen har måske smadret både for- og bagskærn, mens der i andre kan være ødelagt noget af indmaden, og nogle helt tredje slet ingen brugsspor har overhovedet.

HVILKE APPLE PRODUKTER KAN SÆTTES I STAND?

Apple er én af verdens største producenter af bærbare computere, smartphones, tablets og stationære computere. Og derfor er det også utroligt mange Apple produkter på markedet hele tiden – både nye og brugte. Og derfor er der praktisk talt ingen grænse for hvilke Apple produkter, der kan blive refurbished og altså sat i stand og dermed solgt videre og få et nyt liv. Du kan altså få refurbished iPhones, refurbished iPad, refurbished Macbook og endda refurbished iMac, hvis det er det, du er på udkig efter.

Når et Apple produkt sættes i stand bliver det naturligvis rengjort, repareret og testet efter reparationen, så man kan sikre sig, at det fungerer upåklageligt. Man skal altså ikke være bange for at købe et Apple produkt, som er i dårlig stand eller dårlig kvalitet, bare fordi man kar købt det “brugt” eller refurbished. For forhandlerne af refurbished Apple produkter lever nemlig af at sørge for, at de Apple produkter, som de får ind og sætter i stand, fungerer præcis lige så godt som et nyt produkt, når det bliver sat til salg igen.

HVORFOR SKAL MAN VÆLGE EN REFURBISHED IPHONE?

Der er mange gode grunde til at vælge en refurbished iPhone frem for en ny – eller et hvilket som helst andet refurbished Apple produkt i stedet for at købe et nyt i en butik. Først og fremmest er det langt billigere at købe refurbished produkter frem for nye produkter, fordi de jo i og for sig er brugte. Det er dog ikke ensbetydende med, at de er i dårlig stand eller er slidt på nogen måde. Faktisk tværtimod, fordi produkterne jo bliver sat i stand af de forhandlere, som tager dem ind til refurbishing. Langt de fleste forhandlere bruger udelukkende originale Apple reservedele i reparationerne og tilbyder desuden ofte 1-2 års garanti på det Apple produkt, som du køber. Præcis ligesom du ville få, hvis du købte en ny iPhone.

For det andet er det en rigtig god løsning for dig, der tænker på miljøet og forsøger at leve bæredygtigt. Ved at købe et refurbished Apple produkt sikrer du nemlig, at der ikke bliver produceret et nyt stykke elektronik, som skal opfylde dit behov for eksempelvis en iPhone. Dermed sparer du både miljøet for produktionen af en ny iPhone samt transporten fra fabrikken hen til butikken og fra butikken og hjem til dig. Og så er det – heldigvis for dig – meget billigere end hvis du skulle købe en spritny iPhone.

REFURBISHED APPLE PRODUKTER KAN SPARE DIG FOR MANGE PENGE

Ikke nok med, at du selv kan spare masser af penge, hvis du køber et refurbished Apple produkt, så har du rent faktisk også selv mulighed for at sælge din gamle iPhone, din gamle Macbook eller din gamle iPad til refurbishing. Afhængigt af hvilken stand, dine Apple produkter er i, kan du rent faktisk få en god sum penge retur – som du jo med fordel kan bruge på at købe et nyt refurbished Apple produkt. Og på den måde har du sparet endnu flere penge, undladt at købe nyt elektronik, sparet miljøet for unødvendig produktion og transport, og tilmed fået et nyt Apple produkt i nærmest perfekt stand.