Vinteren er en fantastisk tid til at komme udenfor og nyde sneen! Vores vinterhave kan være meget sjov, men den føles ofte ikke indbydende, før vi tilføjer nogle dekorationer. I dette indlæg finder du mange ideer til, hvilke typer dekorationer der bør gå i din vinterhave. Vi har også inkluderet tips til, hvordan du kan skabe en indbydende atmosfære med forskellige typer lys og planter.En af de bedste måder at gøre din udestue indbydende om vinteren på er at tilføje lys. Lysbånd er en fantastisk måde at tilføje varme på, og de kan bruges til at skabe forskellige mønstre eller designs. Du kan også bruge lanterner eller stearinlys til at skabe en hyggelig atmosfære.

Stedsegrønne planter

I vintermånederne har haveejere brug for nye måder at holde deres haver indbydende og friske på. I Danmark er det stadig muligt at dyrke planter udenfor, selv i de koldeste måneder. En måde at gøre dette på er ved at bruge stedsegrønne planter.

Stedsegrønne planter er planter, der beholder deres blade eller nåle hele vinteren. De kan bruges til at tilføre farve og interesse til haven, især i de mørkere måneder af året. Nogle almindelige stedsegrønne planter er bl.a:

Skimmia japonica ‘Rubella’

Skimmia japonica ‘Rubella’ er en langsomt voksende stedsegrøn busk, der almindeligvis anvendes i haver og landskaber. Det er en plante med lav vedligeholdelse, der kan dyrkes i en række forskellige klimaer. Bladene er mørkegrønne, og blomsterne er hvide. Skimmia japonica ‘Rubella’ producerer et rødt bær, der er spiseligt og har en sød smag.

Bergenia cordifolia

Bergenia cordifolia er en flerårig plante, der er hjemmehørende i Himalaya. Det er en populær haveplante, og den bruges også som bunddækkeplante. Bladene er stedsegrønne og læderagtige, og blomsterne er lyserøde eller røde. Bladene på denne plante er stedsegrønne og læderagtige. Blomsterne er lyserøde eller røde, afhængigt af hvilken sort du har valgt at købe. Bergenia cordifolia er en flerårig plante, der er hjemmehørende i Himalaya. Det er en populær haveplante og bruges også som bunddækkeplante.

BERGENIA-CORDIFOLIA

Buxus sempervirens

Buxus sempervirens er en smuk stedsegrøn busk, og den klarer sig godt i klimaer med våde vintre og tørre somre. Det er et godt valg til vinterhaver, fordi det giver ly og mad til dyrelivet.

Lanterner i haven

Lanterner er en fantastisk tilføjelse til enhver have om vinteren. De kan tilføre et strejf af farve og varme, og de kan også bruges til at skabe en festlig atmosfære. Der findes en række forskellige lanterner, som du kan bruge i din have, og du kan vælge dem, der passer til din stil og dit budget. En anden god måde at skabe en indbydende vinterhave på er ved at bruge julelys. Du kan enten vikle dem rundt om træerne eller bruge dem til at oplyse stier og siddepladser.

Lanterner i vinterhave

Fugle i vinterhaven

Fugle kommer i vinterhaven på grund af deres behov for fødekilder i de kolde måneder. Du kan skabe en indbydende vinterhave ved at sørge for foderautomater med frø, fedtstof, jordnøddesmør eller rosiner. Fuglene tiltrækkes af disse foderautomater, fordi de indeholder meget ønsket fedt og protein.

Du kan også sørge for en vandkilde til fuglene. Et opvarmet fuglebad med fersk- eller saltvand er fint nok. Placer badet på et solrigt sted, så fuglene kan bade og varme sig op.

Opvarmet fuglebad

Du kan også placere et fuglehus i din have for at give fuglene et sted at bo. Sørg for, at du placerer fuglehuset et sted, hvor det er beskyttet mod rovdyr som f.eks. katte.

 

For at skabe en indbydende vinterhave kan du bruge en række forskellige dekorationer og planter. Lanterner er en god måde at tilføre farve og varme på, og julelys kan skabe en festlig atmosfære. Du kan også sørge for foderautomater med frø, fedt eller jordnøddesmør for at tiltrække fugle, og du kan også sørge for en vandkilde. Du kan også placere et fuglehus i din have for at give fuglene et sted at opholde sig. Mulighederne er mange for at skabe en flot og indbyendene vinterhave. God fornøgelse med at skabe din vinterhave.